Ocenenia

Vážení priaznivci vernej reprodukcie a portálu watt-audio.

Radi by sme Vám poďakovali za pozitívne ohlasy a náklonnosť, ale hlavne za Vaše podnetné názory, ktoré sú pre nás tou najlepšou spätnou väzbou. Umožňujú nám totiž neustále sa zlepšovať, napredovať, prinášať nové a pre čitateľa čo najviac atraktívne informácie.

Každý jeden fanúšik reprodukovanej hudby, či už ho nazveme napríklad hifistom alebo audiofilom, je vysoko individuálny jedinec vo väčšine prípadoch s jasne vyhraneným názorom na to, čo považuje za naozaj špičkový zvuk. Dôkazom tohto tvrdenia je existencia stoviek, ak nie tisícov výrobcov audio komponentov a reprosústav, každý so svojim jedinečným a špecifickým zvukovým charakterom. A každý jeden z nich má svoj okruh priaznivcov a skalných fanúšikov, ktorí považujú práve ten ich zvukový názor za ten jediný správny.

Finálny zvukový zážitok z audio komponentu je vždy súborom viacerých, niekedy možno až nesúrodých dojmov, jeden z nich je však vždy určujúci a poslucháč ho ocení viac než tie ostatné. Jeden zaujme vynikajúcim pomerom ceny a výslednej zvukovej kvality, ďalší prekypuje enormným nasadením, iný zase čistotou a dokonalou presnosťou reprodukcie.

Preto sme sa rozhodli, že ak nás určitý audio komponent nadmieru zaujme niektorou z pozitívnych vlastností výrazne viac než ostatné, bude mu za to udelené ocenenie. Rozdelili sme ich na tri jedinečné, ktoré ako veríme, reprezentujú práve tie tri najhlavnejšie názorové „audio“ smery:

Vysoká presnosť – bude udelené komponentu, ktorý je výnimočný v podaní čistoty, presnosti a celkovej technickej dokonalosti reprodukcie.

Čistá emócia – bude udelené komponentu ktorého počúvanie navodí poslucháčovi výrazné vzrušenie, zimomriavky, husiu kožu, radosť, dojatie …… skrátka všetky tie emotívne nádherné pocity, pre ktoré sa hudba tvorí a aj počúva

Vysoká hodnota – ako už samotné označenie napovedá, toto ocenenie dostane komponent, ktorý svojou zvukovou kvalitou výrazne prevyšuje cenovú hladinu v akej sa nachádza.

Každé jedno ocenenie je jedinečné, ľahko identifikovateľné a má atraktívne grafické spracovanie s vysokou výpovednou hodnotou. Verím, že pre Vás čitateľov budú prínosom a budú ešte viac nápomocné pri lepšom zorientovaní sa v problematike „audio sveta“, prípadne potencionálnom výbere toho vysnívaného a správneho audio zariadenia.

Ing. arch. Viktor Kubal