PrimaLuna predstavuje nový hybridný koncový zosilňovač EVO 300

V roku 2021 sa spoločnosť PrimaLuna postarala o rozruch v audio priemysle uvedením hybridného integrovaného zosilňovača EVO 300. Tento výnimočný produkt vyvinutý v spolupráci s Floyd Design, oddelením pre vývoj polovodičových zariadení Durob, plynulo integroval muzikalitu elektrónok s presnosťou polovodičovej technológie. Dnes spoločnosť PrimaLuna s potešením predstavuje ďalšiu evolúciu v oblasti hybridných zosilňovačov: hybridný koncový zosilňovač PrimaLuna EVO 300. Výstupný výkon je nastavený na konzervatívnej hodnote 2 x 100 W pri 8 Ohmoch  a dosahuje 2 x 150 W pri 4 Ohmoch. V mono režime dosahuje výkon 220W pri 8 ohmoch a 300W pri 4 ohmoch.

Inovatívny dizajn Mosfet, používa dvojicu tranzistorov od Linear Systems JFET a Mosfet, Všetky tranzistory JFET pracujú v kaskáde, t. j. výstup sa spája priamo s ďalším tranzistorom, čo zlepšuje ich správanie. Signál je potom pripravený na zosilnenie v prúdovom aj napäťovom režime. Každý kanál využíva dva komplementárne ručne párované MOSFETy zabudované v obvode, takže nízka ani vysoká impedancia reproduktora nemá vplyv na správanie zosilňovača. Každý výkonový stupeň obsahuje pokročilé ochranné obvody.

Súčasťou konštrukcie sú individuálne vysokonapäťové zdroje pre každú elektrónku a kanál. Kvalitné švajčiarske a japonské komponenty pre optimálny výkon.

Možnosť využitia funkcie mono umožňuje použitie dvoch zosilňovačov PrimaLuna EVO 300 ako monoblokové zosilňovače, čím sa zdvojnásobí výkon a zlepší oddelenie kanálov a zvuková scéna. Zosilňovač je vybavený symetrickými (XLR) a nesymetrickými (RCA) vstupmi. Cena koncového zosilňovača je stanovená na 7.750€ za kus.

watt-audio

Súvisiaci článok